![]() Slagerij SmitSlagerij Smit |
U kunt bij ons het hele jaar door gezellig barbecueën!
Voor de barbecue lekkernijen bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Verschillende soorten barbecuevlees, onze bijzondere specialiteiten, biefspies, varkenshaasspies, gemarineerde filetlap, eigen gemaakte gemarineerde kipsatéspies, de rib-eye of een heerlijke ambachtelijke runderhamburger. Al met al hebben wij verschillende soorten vlees, ambachtelijk bereid, voor u klaar liggen.
Voor een gezellige barbecue is alleen meer nodig dan alleen vlees. Zo leveren wij ook complete salades, sauzen, rauwkost soorten, stokbroden met huisgemaakte kruidenboter, speciale kinderproducten, vis en vegetarische gerechten en dat alles inclusief gratis gebruik van onze barbecue(s) die bij uw bestelling wordt meegeleverd.
Heeft u al een datum geprikt en uw wensen afgestemd, schroom niet, bel of kom gerust langs in onze winkel!
Prijswijzigingen onder voorbehoud.
Barbecueën wordt pas echt een smulfeest met het complete assortiment van uw eigen slager! Van complete vleesschotels tot vegetarische producten en van sauzen tot salades uit eigen keuken. Voor ieders smaak is er genoeg te vinden. Denk maar aan verassende spiezen en smakelijk gekruide en gemarineerde specialiteiten. Vraag in de winkel naar onze actuele prijzen.
Hieronder ziet u een korte weergave van slechts enkele specialiteiten.
spareribs (voorgegaard) - pepersteak - biefstuk (gemarineerd) - ribeye rund (naturel / gemarineerd) - lamskotelet - houthakkerssteak
saté - supersaté extra grote - hawaï-spies met ananas - shaslick met paprika, spek en ui - drumstick kip (voorgegaard) - kipfilet gemarineerd - kip op stok
satéspies - globe-spies - kinderspies - hamburger (voorgegaard) - barbecueworst (voorgegaard) - karbonade (gemarineerd / gekruid) - filetlapje (gemarineerd / gekruid) - varkens ribeye - speklap (gemarineerd / gekruid) - zwitserse worst - varkenshaasspies (gemarineerd) - bourgondische varkenshaasspies met spek
biefspies (gemarineerd) - verse hamburger - entrecôte
gambaspies - garnalenspies - spies van zalm en kabeljauw
Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
Wanneer de vlammen zijn gedoofd ende houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hittebereikt om het vlees perfect te grillen.
Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed.
Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het vlees sappiger.
Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat u het roostert.
Strooi van te voren nooit zout op het vlees, er verschijnt vocht, wat het bruin worden bemoeilijkt.
Gebruik een tang (dus geen vork). Hierdoor blijven de vleessappen bewaard.
Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los.
Wij heben een aantal pakketten voor u samengesteld. Uw barbecuepakket kunt u naar wens aanvullen met: salades, sauzen, stokbroden en huisgemaakte kruidenboter. Bij de geleverde pakketten ontvangt u gratis een barbecue. Nagerechten hebben wij ook in ons assortiment, dit in overleg.
diverse vleessoorten - rundvlees- en rauwkostsalade - diverse stokbroden - huisgemaakte kruidenboter - 3 soorten saus - satésaus in hotpot - borden, bestek en servetten - gasbarbecue incl gas en eindschoonmaak (gratis vanaf 10 personen)
2 kipsaté - shaslick - barbecue hamburger - barbecue worst
2 kipsaté - shaslick - barbecue worst - verse hamburger - gemarineerde varkens ribeye / filetlapje
2 kipsaté - barbecue hamburger - kipdrumstick (voorgegaard) - speklap - procureurlapje (gemarineerd)
2 kipsaté - zwitserse worst - verse hamburger - varkens ribeye - biefspies - speklap
2 kipsaté - biefspies - verse runder hamburger - kip op stok - varkenshaasspies
Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of vriezer. Wanneer u het vlees dezelfde of de volgende dag gebruikt, kan het in de koelkast.
Haal ingevroren vlees de avond van te voren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat het vlees, wat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
Leg het vlees nooit in de zon.
Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.
vegetarische saté - vegetarische hamburger - vegetarische shaslick - groenteburger
barbecue worst - barbecue hamburger - kinderspies - leuke verrassing
2 kipsaté - bief- of varkenshaasspies - verse runder hamburger - varkens ribeye / filetlapje
Wilt u zelf een pakket samenstellen of heeft u speciale wensen, dan kunt u daar altijd naar vragen. Wij zorgen er samen met u voor dat uw wensen vertaald worden naar de lekkerste producten en vleesspecialiteiten. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse salades, stokbroden en huisgemaakte kruidenboter. Dit alles voor een geslaagde barbecue!
Tip voor de echte buitenkoks!
Een groot stuk vlees op de barbecue is heerlijk en gemakkelijker te bereiden dan u denkt. Het buiten koken wordt nog lekkerder met de beste vleesspecialiteiten.
Ideaal voor het bereiden van een groot stuk vlees, is een barbecue met deksel. Daarmee krijgt u het meest smakelijke resultaat. Wij geven u graag bereidingsadviezen, zodat uw vlees op de juiste wijze bereid kan worden.
Zorg er altijd voor dat het vlees goed gebakken is. Ga hierbij uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur.
Rundvlees (biefstuk) rosé/rosé
Kalfs/lamsvlees en spiezen rosé/gaar
Varkensvlees en papilottes helemaal gaar
Voorgegaarde producten zoals worstjes, spareribs en kipproducten.
Er zijn vier verschillende soorten barbecues. De large en de extra large luxe met parasol(kar). De small en medium barbecue zijn voorzien van losse poten en zijn gemakkelijk achter in een personenauto te vervoeren. De barbecues worden alleen in combinatie met een vleesbestelling verhuurd. Er wordt naar aanleiding van uw vleesbestelling bepaald welke gasbarbecue u nodig heeft.
Organiseert u een groot barbecuefeest voor familie, bedrijf, school, buurt- of sportvereniging? Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij verzorgen desgewenst de barbecue, alles kan worden geserveerd op duurzaam en kwalitatief hoogstaande borden en bestek (waarvan ruimvoldoende). Tevens beschikken wij over statafels met zwart modern stretch statafellinnen, met rok om zo uw feest helemaal compleet te maken.
Ma t/m vr | 08.00 - 18.00 uur |
Zaterdag | 08.00 - 15.00 uur |
Zondag | Gesloten |
Van al onze producten zijn de allergenen bekend, u kunt hiernaar vragen (bij aankoop) in onze winkel of diens medewerkers.
Wij hebben een eigen worstmakerij waar al onze soorten worst en vleeswaren gemaakt worden. Zo zijn bijvoorbeeld onze bekroonde Rookworsten, de Achterham, de Runderrookvlees en niet te vergeten de wel bekende Friese Droge Worst soorten een topper die in wijde omgeving geroemd worden. Wij zijn voortdurend met productontwikkeling bezig, zodat wij trends kunnen volgen en vernieuwende specialiteiten kunnen leveren.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.