Slagerij Smit

Slagerij Smit

Slagerij Smit

Afbeelding

Eervolle vermelding Slagerij Smit bij de Lekkerste Bal Gehakt 2020

persbericht 5 oktober 2020

Ternaard - Slagerij Smit uit Ternaard heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2020. "Een mooie gehaktbal om te zien, heeft een lekkere geur en een heerlijke smaak", zei de jury over deze inzending.

De gehaktbal is een klassieker in de Hollandse keuken die ook bij deze slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Bijna 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Tijdens de keuring zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Jean-Pierre Jongmans, Hans de Goeij en Marloes Hartskamp, beiden als keurmeester vanuit Stichting Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

OVER SLAGERIJ SMIT

Slagerij Smit heeft een eigen worstmakerij waar alle soorten worst en vleeswaren worden gemaakt. Zo zijn bijvoorbeeld de bekroonde rookworsten, de slagers achterham, het runderrookvlees en de Friese droge worst een topper die in de wijde omgeving geroemd worden. Slagerij Smit komt al enkele jaren voor in de top 10 van deze vakwedstrijd.

"Wij zijn super trots dat we wederom in de top 10 mogen staan van deze vakwedstrijd en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert", zegt slager Smit in een reactie.Vlees met zilte smaak, nu verkrijgbaar bij Smit

persbericht 8 februari 2018 - bron

TERNAARD - Afgelopen weekend ging onder grote belangstelling het eerste stuk rundvlees van Weiderij over de toonbank bij Slagerij Smit. Het vlees is afkomstig van runderen die worden geweid door Ecolana in het kweldergebied van Staatsbosbeheer nabij de Holwerter Pier. Ecolana ging de samenwerking aan met kalverbedrijf Jan en Sije de Graaf voor het weiden van de runderen. ‘Het vlees met de zilte smaak van de wadden’ wordt verkocht bij Slagerij Smit uit Ternaard.

In het voorjaar van 2017 werden de eerste runderen loslaten in het zilte kweldergebied nabij de Holwerter pier, hier is door Ecolana een start gemaakt van het natuurlijk beheren en ontwikkeling van dit prachtige natuurgebied. Ecolana is een vereniging van agrariërs die door samenwerking een modern, gemengd bedrijf vormen in het gebied tussen de kustdorpen Holwerd en Ternaard. Er wordt gewerkt op ongeveer 360 hectare binnendijkse kleigrond en 60 hectare buitendijks kweldergebied. Voedselveiligheid, kwaliteit, dierenwelzijn, milieu, natuur en recreatie staan daarbij centraal.

Kalverbedrijf Jan & Sije de Graaf uit Ternaard ging met het loslaten van de runderen in het kweldergebied een samenwerking met Ecolana aan met het weiden van runderen in dit zilte buitendijkse kweldergebied. Dit prachtige natuurgebied van Staatsbosbeheer, heeft een struinroute en een Waddenbeleefpunt.

HEERLIJK RUNDVLEES

De runderen, van de ras Belgisch Witblauw, beheren dit gebied en ontwikkelen zich hier op natuurlijke wijze. De samenwerkende partijen willen dit ecologisch verantwoorde vlees vermarkten in de regio aan restaurants en particulieren. Ecolana doet dit onder de naam Weiderij ‘Vlees met de zilte smaak van de wadden’. Slagerij Smit uit Ternaard zorgt voor de verwerking en is vanaf begin februari begonnen met de verkoop van het rundvlees. ‘Dit heerlijke vlees van Weiderij runderen komt tot stand door het eten van een de grote diversiteit van zilte grassen en kruiden’ aldus Klaas Theo Smit van Slagerij Smit. Deze diversiteit van grassen en kruiden is te vinden in het prachtige buitendijks kweldergebied van Staatsbosbeheer nabij de Holwerter pier. Een plek om eens ‘heerlijk’ te struinen.


Kampioen van Friesland!

Op maandag 2 oktober 2017 zijn tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle, de slagers vakwedstrijden gehouden. Klaas Theo Smit heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet, met producten uit zijn eigen ambachtelijke worstmakerij is hij KAMPIOEN geworden van Friesland!

En dat uit meer dan 600 producten!

Door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden onderscheidt deze slager zich. Er wordt door hem gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit zijn, heeft hij met deze nationale vakwedstrijd zeker wel weer bewezen.

​​​​​​​


Een kroon op het werk van slager Slagerij Smit!

Persbericht 13 november 2014

ZWOLLE – Op 10 november zijn weer de vakwedstrijden gehouden op de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle. Slager Klaas-Theo en Sjouke Waaksma hebben in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. De door Klaas-Theo en Sjouke ambachtelijk bereide producten runderrookvlees, friese droge worst, gebraden runderrollade, slagersbami, fryske grillwoarst en ossenstaartsoep werden bekroond met de hoogste onderscheidingen: Goud en Goud met ster. Met de runderrookvlees werden de beide slagers zelfs kampioen van heel Noord-Nederland!

De N.S.M. vakwedstrijden gelden als één van de meeste prestigieuze van Nederland. De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters uit het bedrijfsleven en docenten uit de vakopleidingen voor vlees en vleeswaren. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op smaak, uiterlijk, presentatie en originaliteit. Er waren in totaal 12 rubrieken. De beste inzendingen in elke rubriek zijn bekroond.

Door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden onderscheidt de slager zich. Slager Klaas-Theo benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit zijn, heeft de slager met deze nationale vakwedstrijd daadwerkelijk bewezen.

De klanten van slagerij Smit zijn deze week van harte welkom om de bekroonde producten te komen proeven in zijn winkel aan de Nijbuorren in Ternaard. Graag tot ziens!


Lekkerste gehaktbal

30 september 2014

3e prijs Lekkerste Bal Gehakt 2014. Gewonnen door slager Klaas-Theo Smit!

Tevens een Eervolle vermelding voor Smit bij de Lekkerste Gehaktvariant. Slagerij Smit uit Ternaard heeft wederom de finale weten te behalen bij de Lekkerste Bal Gehakt en bij de Lekkerste Gehaktvariant 2014. Naast de lekkere gehaktballen was er in de wedstrijd ook aandacht voor de Lekkerste Gehaktvariant. Een onderdeel waarbij kwaliteit hand-in-hand gaat met creativiteit, een echt stukje maakontwikkeling van slagers.

Slager Smit deed mee aan de wedstrijd in beide categorieën en scoorde hoge ogen met zowel zijn gehaktbal 3e als zijn gehaktvariant 4e plaats. Eerder, in 2010, won Klaas-Theo de gehaktballen-titel en hij scoorde de gehaktvarianten-hoofdprijs in 2012! Juryvoorzitter en chef-kok Jeremy Vermolen reikte de prijs uit tijdens de prijsuitreiking in Maarssen.


Verkiezing 2013

Ook in 2013 hebben wij ons weten te kwalificeren voor de laatste ronde van de verkiezing voor de lekkerste gehaktbal. Een bewijs van constante kwaliteit!

WINNAAR LEKKERSTE GEHAKTBAL

Een volle zaal en een feestelijke stemming, de ingrediënten voor een geslaagde prijsuitreiking van de Lekkerste Bal Gehakt en Gehaktvariant van Nederland waren 2 november aanwezig. De prijsuitreiking vond plaats voorafgaand aan de tweede beursdag van de VAS in de Amsterdamse Borchlandhal, de vakbeurs voor slagers en andere geïnteresseerden.

Slagerij Smit uit het Friese Ternaard bleek de winnaar. Hij is de slager die de beste ingrediënten en samenstelling van dit klassieke Hollandse product samen wist te brengen in de Lekkerste Bal Gehakt van 2010. De trotse Klaas Theo Smit heeft tijdens de prijsuitreiking zijn hoofdprijs in ontvangst mogen nemen Sterrenchef Ron Blaauw en jurylid Roelof Ende reikten de bokaal uit een van de meest Noordelijk gesitueerde slagers van Nederland. "Het is natuurlijk fantastisch als jouw product wordt bekroond. Onze vaste klanten wisten het al maar nu weet heel Nederland dat de lekkerste bal uit het hoge noorden komt.", aldus de zichtbare tevreden winnaar Smit.


Slagerij Smit is algemeen kampioen slagers vakwedstrijden 2009

persbericht 30 september 2009

Slager Klaas Theo Smit uit Ternaard (Fr.) Algemeen kampioen slagers vakwedstrijden 2009.

Vanmiddag was de prijsuitreiking van de Internationale Slavakto Vakwedstrijden. Algemeen Slavaktokampioen 2009 is geworden de heer K. Smit uit Ternaard. Hij ontving de felbegeerde 'Hoorn van kwaliteit en ambacht' uit handen van juryvoorzitter Paul van Trigt.

De ingezonden producten werden door gespecialiseerde juryleden beoordeeld op o.a. smaak, geur, smakelijk aanzien en malsheid. Het geheim van hoge kwaliteitsproducten is de ingrediëntenkeuze welke afgestemd is op de wensen van de kritische consument. Maar ook een gedegen vakbekwaamheid is onmisbaar om deze onderscheiding te kunnen behalen.

Lees meer >

Afbeelding


Slagerij Smit

Nieuwbuurt 48
9145 RM Ternaard

0519-571351
info@slagerijsmitternaard.nl

KVK 66417767
BTW

Openingstijden

Ma t/m vr 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag 08.00 - 15.00 uur
Zondag Gesloten

Van al onze producten zijn de allergenen bekend, u kunt hiernaar vragen (bij aankoop) in onze winkel of diens medewerkers.

Over ons

Wij hebben een eigen worstmakerij waar al onze soorten worst en vleeswaren gemaakt worden. Zo zijn bijvoorbeeld onze bekroonde Rookworsten, de Achterham, de Runderrookvlees en niet te vergeten de wel bekende Friese Droge Worst soorten een topper die in wijde omgeving geroemd worden. Wij zijn voortdurend met productontwikkeling bezig, zodat wij trends kunnen volgen en vernieuwende specialiteiten kunnen leveren.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.